Ο ανατολικός Κίσσαβος με την ποικιλία του φυσικού περιβάλλοντος προσφέρεται για πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Πεζοπορία σε πανέμορφα δασικά μονοπάτια του Κισσάβου και του Ολύμπου, διασχίσεις φαραγγιών, ιστιοπλοΐα, δραστηριότητες ποταμού (rafting, canoe, kayak) αλλά και εξορμήσεις με αυτοκίνητα 4X4 σε μαγευτικά τοπία. 
Αν σας ενδιαφέρει να γνωρίσετε την περιοχή και ταυτόχρονα να απολαύσετε μοναδικές εμπειρίες κοντά στη φύση μπορείτε να απευθυνθείτε στους έμπειρους οδηγούς που διοργανώνουν εκδρομές και δραστηριοποιούνται στο χώρο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που θα σας συνοδέψουν και θα σας καθοδηγήσουν στις μοναδικές αυτές δραστηριότητες, που θα δώσουν μια διαφορετική νότα στις διακοπές σας.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τrekking Hellas

Στα 500μ. από το χωριό αξίζει να επισκεφτείτε έναν από τους πιο όμορφους καταρράκτες της Ελλάδα.
Εκεί θα βρείτε και το μονοπάτι Μελιβοίας-Βελίκας. 
Το μονοπάτι περνάει μέσα από την καρδιά του ρέματος της Βελίκας, διασχίζει υπέροχα δασικά πεδία, ενώ στην πορεία του μεταμορφώνεται σε στοές και σήραγγες ολόκληρες από πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και πυκνές φτέρες, μέχρι να σε οδηγήσει στην παραλία της Βελίκας.

Επίσης αξίζει να επισκευθείτε το Βυζαντινό εξωκλήσι του Σωτήρος (500μ), τον Άγιο Παντελεήμονα μέσα σε βράχο, κάτω στην παραλία το Βυζαντινό εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων με πανοραμική θέα κ.α.

Αν σας αρέσει η περιπέτεια στο βουνό και θέλεις να εξερευνήσεις τον ορεινό όγκο του Κισσάβου, υπάρχει μία πληθώρα χαραγμένων διαδρομών.
ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Επίσης στα 40χλμ μπορειτε να επισκεφθείτε το δέλτα του Πηνειού κοντά στους οικισμούς του Ομολίου, του Παλαιόπυργου και των Μεσαγγάλων, που παίζει σημαντικό ρόλο στη διαφύλαξη της βιολογικής ποικιλότητας και στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του τοπίου.